Grondsanering paviljoen

Geplaatst op 03-05-2021  -  Categorie: Algemeen

In het voorjaar van 2020 is een ondraaglijke stank in het paviljoen geconstateerd, gepaard gaand met een forse insectenplaag. Uit onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf werd al snel duidelijk dat een dikke laag vet, afkomstig van het aangrenzende restaurant, de oorzaak van de overlast vormde. Een brei die zich onder de vloer over het hele gebouw verspreid had vanwege een breuk in de leiding.

Zonder in details te treden, mag gerust gesteld worden dat er een slepende kwestie rond de aansprakelijkheid met de nodige, financiële consequenties ontstond. Uiteindelijk is in april duidelijk geworden dat de verzekeraar van de restauranthouder de aansprakelijkheid heeft erkend en de geleden schade (grotendeels) vergoed.

Vandaag, 3 mei, is Rioolservice Nederland begonnen met de sanering van de bodem. Naar alle waarschijnlijkheid nemen deze werkzaamheden twee dagen in beslag. Tevens wordt er een bouwkundige voorziening getroffen om in de toekomst gevrijwaard te blijven van deze ellende. 

Hierna zullen de gaten in de vloeren moeten worden gedicht en het complete gebouw worden schoongemaakt. Het bestuur is erg blij dat dit vervelende dossier binnen niet al te lange tijd gesloten kan worden.