Mededeling van het bestuur inzake Stadsparken

Geplaatst op 05-06-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Hans Maas

In BNDeStem stond vrijdag 29 mei een artikel over het realiseren van tijdelijke stadsparken. In reactie daarop heeft secretaris Hans Maas namens het bestuur van IJsvermaak een brief naar deze krant gestuurd. Aangezien die niet is gepubliceerd, staat hieronder de inhoud met het standpunt van het bestuur.

Fractievoorzitter Van het Hof van D66 ziet kansen om de drukte bij recreatiegebieden te verminderen door tijdelijke stadsparken in te richten. Ook het terrein van mijn vereniging komt in zijn plan voor. Sterker nog: IJsvermaak wordt 'zomervermaak'. Hoe origineel.
Van 't Hof ziet echter een klein detail over het hoofd: het terrein in het Markdal is privé eigendom van Vereniging IJsvermaak. Of hier is sprake van slordig, onvolledig verricht huiswerk of enthousiasme verdringt hier noodzakelijke realiteitszin.
Los van het idee zelf zou het D66 gesierd hebben om met het bestuur van IJsvermaak vooraf contact opgenomen te hebben. Dan had zomervermaak aan de Mark achterwege kunnen blijven, althans op ons terrein.
Voor alle duidelijkheid: het terrein van IJsvermaak maakt deel uit van het Markdal, een  prachtig maar kwetsbaar natuurgebied. Sinds een jaar of zes bestaat er een samenwerkingsverband met natuurorganisaties, waardoor er een gevarieerde habitat voor flora en fauna op ons terrein ontstaat. In de zomermaanden laat een pachter zijn koeien het gras kort houden.
In het telefonisch contact dat ik later op de dag met de heer Van het Hof heb gehad, stelt hij vast dat de essentie van zijn ingediende motie niet terug te vinden is in het artikel van 29 mei. Hij betreurt het dat deze publicatie tot onrust en ongenoegen heeft geleid wat bij ons bestuur absoluut het geval was. Dat is jammer, maar ik lees wat ik lees.
Met deze reactie hoop ik een gevoel van ongerustheid in ieder geval bij onze leden, bewoners van het Ginneken en natuurorganisaties weg te nemen.
IJsvermaak blijft gesloten; aan het einde van 2020 hoop ik het tegenovergestelde te beweren.