Richtlijnen bij mogelijke openstelling van de ijsbaan

Geplaatst op 06-02-2021  -  Categorie: Algemeen

De komende week verandert Nederland in een winterlandschap. Er wordt een flink pak sneeuw verwacht en de temperatuur gaat serieus dalen. Wellicht leidt dat tot het openstellen van de ijsbaan. Vanwege de geldende richtlijnen vanuit de overheid heeft ook IJsvermaak te maken met beperkende omstandigheden. Hieronder staan de nodige maatregelen kort en bondig vermeld, waaraan iedere bezoeker van ons terrein zich dient te conformeren. Het gaat immers om ieders veiligheid, van bezoeker, bestuur en alle medewerkers.

Bij openstelling hebben de huidige leden gedurende de eerste vijf dagen voorrang. Maar dat ook weer in beperkte omvang door met bloktijden te werken en een maximum aan het aantal schaatsers per ijsbaangedeelte te stellen.

Er moet vooraf worden gereserveerd via een online reserveringssysteem. Dat is verplicht, vrijblijvend naar ons terrein komen om te schaatsen is derhalve onmogelijk. Dat elk lid zijn of haar lidmaatschapskaart bij betreding moet tonen is uiteraard vanzelfsprekend. Neem je mobiel mee om aan te tonen dat je voor het juiste bloktijd hebt gereserveerd. Kom op tijd, probeer zoveel als mogelijk te voet of met de fiets te komen.

Nadere informatie over het reserveren volgt per mail.

Deze beperkingen hebben ertoe geleid dat het bestuur heeft besloten geen nieuwe leden in te schrijven voor deze winter.            

Bij openstelling dient een ieder zich aan de aangegeven looprichtingen te houden en natuurlijk de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Kom in schaatskleding naar de ijsbaan; de kleedkamer en toiletten zijn gesloten.

Neem s.v.p. goed nota van de onderstaande richtlijnen vanwege Covid-19:

  • Heb je klachten: blijf thuis
  • Volg de aangegeven looprichtingen
  • Bewaar altijd 1,5 meter afstand
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan
  • Blijf niet hangen, verlaat het terrein z.s.m. voor een vlotte doorstroming
  • Ouder dan 18 jaar? Dan alleen of maximaal met zijn tweeën schaatsen, met 1,5 meter afstand
  • Benut alleen de aangegeven zitplaatsen van de banken, maximaal twee per bank
  • Blijf op het ijsbaangedeelte dat is gereserveerd
  • Volg de aanwijzingen van IJsvermaak-medewerkers direct op